Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar | Landshopping.se | Landshopping.se
Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar i gruppen Landshopping.se / Böcker / Mat hos Landshopping (10265_1)
Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar
Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar
Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar
Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar
Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar
Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar
Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar

Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar

265 kr
 
Lägg i kundvagnen
Frakt: 45 kr

”Smöret smakte jag aldrig” handlar om grunden i traditionell matkultur. Tack vare recept anpassade efter nutida förhållanden kan du nu även avnjuta fäbodmaten hemma.

  • Produktinformation
  • Följ med till de svenska fäbodarna

    Har du besökt en fäbod? Kanske minns du klangen från kornas skällor, fraset av nygräddade våfflor och doften av kokkaffe.

    När sommaren nalkades flyttade boskapen hit med fäbodjäntan för att beta bland grånande stugor och blånande berg. Hårt slit förädlade mjölken till gyllene smör, starkluktande ostar och smakrikt messmör.

    ”Smöret smakte jag aldrig” handlar om grunden i traditionell matkultur. Följ med fäbodjäntan när hon kärnar, ystar och lagar allt från vardagens grova gröt till sommarfesternas saffransostkaka. Detta svenska matarv upplevs förstås allra bäst på en fäbodvall. Tack vare recept anpassade efter nutida förhållanden kan du nu även avnjuta fäbodmaten hemma.

    Isabelle Fredborg skriver om svensk mathistoria på bloggen Swedish Spoon. Intresset för fäbodarna och deras mattraditioner väcktes av experiment med att kärna eget smör.

    Artnr: 1
  • Om handlaren
  • Bokförlaget Äril ger ut facklitteratur med fokus på svensk mathistoria. Den första titeln, "Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar" utkom år 2022.
  • Kundomdömen
  • Du m�ste vara inloggad och k�pt produkten f�r att kunna skriva ett omd�me.
    0 Omdömen

    Den här produkten har inga recensioner.

Andra köpte även
Om ull
Hemslöjdens teknikhäfte Om Ull handlar om ullena alla bra egenskaper. Ull är en superfiber med mån...
195 kr
Den siste bonden på Tämmesboda
En fantastisk bilddokumentation om bondeliv på gammalt vis.
225 kr
Erik & Sigvard - Ett liv nära jorden och djuren
De två bröderna Gustafsson lever ett gammaldags jordbrukarliv.
225 kr
Landet som inte längre är
Peter Gerdehag har följt livet i Kroxhult med sin kamera i 35 år.
295 kr
Du har tidigare tittat på
Smöret smakte jag aldrig – recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar
”Smöret smakte jag aldrig” handlar om grunden i traditionell matkultur. Tack vare recept anpassade ef...
265 kr