Hälsingland - Världsarv och kulinariskt
Bok om Hälsinglands historia, om de mäktiga hälsingegårdarna, om mat och dryck förr och nu.
- Produktinformation
-
Boken handlar om de ståtliga hälsingegårdarna som blev Unescos världsarv, om maten och drycken och om hur vi förvaltar vårt arv idag. Den handlar om kött, fisk, spannmål, ost, frukt och bär, honung, whisky och öl. Boken handlar också om seder och bruk, om folktro och matlagningstraditioner och där finns också många recept på mat och dryck från förr. Flera drivande eldsjälar i vårt landskap, som kämpar för det närproducerde idag, presenteras i boken.
Författare: Alwa Woxlin. Woxlin har varit mellanstadielärare och gymnasielärare i svenska och engelska, är pensionär som driver skogsbruk och har givit ut boken på Bokförlaget K&R AB.
Inbunden med dust cover.Artnr: 9789185903726 - Om handlaren
-
Om Bokförlaget K&R
Bokförlaget K&R (Kompetens och Rekreation) startades 2007 av Alwa Woxlin, Bollnäs. Vi publicerar böcker för utbildning och rekreation som passar alla åldrar. Förlaget är politiskt och religiöst obundet. Vi vill bidra till ett fritt, demokratiskt samhälle där olika åsikter respekteras samt bidra till ökat läsande eftersom läsande människor utvecklar sitt språk, kan uttrycka sig och skapa dialog - och det är genom språket vi förstår varandra, samhället och oss själva. Därför ska böcker i alla format finnas överallt.
Vår vision är Att alla ska få uppleva läsglädje varje dag, att böcker ska öppna dörrar till nya världar, ge inspiration, avkoppling, kunskap och gemenskap samt att alla barn får lyssna till en godnattsaga vid läggdags.
- Kundomdömen
-
Du m�ste vara inloggad och k�pt produkten f�r att kunna skriva ett omd�me.
Den här produkten har inga recensioner.